Med et duelighedsbevis har du den fulde pakke når det gælder sejllads. Vores duelighedsbevis er en viderebygning på speedbådskortet. Vi har udviklet et bredt undervisningsprogram som du kan træne i på computeren når du har tid.

  • Det eneste sted hvor du kan øve dig i en sejlsimulator
  • Det eneste sted med interaktivt søkort, så du kan øve dig overalt
  • Det eneste sted hvor du kan lære hele pensummet, ved at se en video
  • Det eneste sted, hvor man virkelig kan huske det man lærer

Duelighed i forhold til sejlads er mange ting. Men du skal eksempelvis kunne stille dig selv følgende spørgsmål:
Har du prøvet at sejle rigtigt udenom et slæbeskib, både dag og nat?
Har du prøvet at sejle udenom bøjer vha dit kompas, både dag og nat?
Har du prøvet at sidde både i en sejlbåd og en motorbåd og skulle styre korrekt udenom andre skibe?
Ingen andre steder end her hos os, kan du sige: "JA!", til disse spørgsmål, efter du har taget dit duelighedsbevis.
Duelighed handler om færdigheder og dermed ansvarlighed overfor dig selv og dine nærmeste. Vi leverer din duelighed!

Duelighedsprøve og tankerne bag

Der eksisterer ikke på nuværende tidspunkt endegyldige love for, at man skal tage en duelighedsprøve, så længe man ikke sejler både i yachtstørrelse. Langt de fleste anerkender dog, at duelighed på havet er en nødvendighed, om ikke lovmæssigt så i forhold til både egen og andres sikkerhed. Mange bådehavne og bådelaug har det i øvrigt som krav, at man har taget en duelighedsprøve, hvis man skal have en havneplads hos dem. Det er nemlig vigtigt, at man ved, hvordan man skal opføre og forholde sig i enhver situation – og det er netop dét, duelighed står for!

En duelighedsprøve giver dig basale kompetencer inden for navigation, søkortsbrug og planlægning af sejlrute. En duelighedsprøve giver dig også indblik i, hvordan du sikkert begår dig i de tæt besejlede farvande i Danmark. Du lærer desuden, hvordan du opnår den mest optimale sikkerhed ombord, hvilke sikkerhedsforanstaltninger du skal være bevidst om i forskellige situationer (f.eks. stormvejr), og selvfølgelig hvordan du anvender bådens sikkerhedsudstyr korrekt. Udover at en duelighedsprøve giver dig solidt kendskab til sikkerhedsprocedurer, lærer du også, hvordan du skal forholde dig i nødsituationer, hvordan du gør brug af bådens udstyr, klargørelse til sejlads samt helt konkret hvordan du med både færdighed og sikkerhed manøvrerer selve båden.

Hos Dansk Speedbådsskole anbefaler vi altid vores kunder at tage en duelighedsprøve og opnå duelighed på det åbne hav. De redskaber og kompetencer, man får med sig ved at tage en duelighedsprøve, er nemlig livsvigtige værktøjer, der potentielt kan sikre både bådens fører og passagerer mod farlige situationer, usikkerhed og eventuelle bådulykker. Ofte kræves det desuden, at du kan fremvise en duelighedsprøve, hvis du ønsker at leje en båd på diverse bådudlejningssteder rundt omkring i landet. Ofte kender disse steder nemlig ikke til andre beviser på duelighed – såsom speedbådskørekort – hvorfor de mange steder altså kun accepterer sejlkundskaber i form af en duelighedsprøve.

Oplev vores undervisning


Dansk Speedbådsskole er førende inden for interaktiv undervisning.

Det interaktive søkort

Nu behøver du ikke længere rydde spisebordet i flere dage for at arbejde i søkort. Hos os kan du lære det hele på skærmen i stedet for. Du skal ikke længere købe kort, passer og linealer du alligevel KUN bruger på kurset, for derefter aldrig at tage det frem igen. Få sekunder efter tilmelding, kan du klikke dig ind på vores interaktive søkort og lære det hele, på den mest pædagogiske måde.

Bådgenkendelse

Træt af at læse om det... Prøv vores bådgenkendelse. Se de forskellige bådtyper om dagen med deres dagssignaler eller vælg at se skibets lygteføring om natten. Det er nemt og en sjov måde at lære på.

Vil du vide mere om duelighed?

Bliv klogere på duelighed herunder

Med en duelighedsprøve og duelighedskursus hos os får du også kendskab til, hvordan du bedst beskytter havmiljøet samt hvordan du belaster havet mindst. Dette er en duelighed, som vi har stort fokus på hos Dansk Speedbådsskole. Havet er vores vigtigste ressource, og som sejler – uanset niveau – er det vigtig at sætte sig ind i, hvordan man kan minimere de aftryk, man uundgåeligt vil efterlade sig, når man begiver sig ud på en sejltur. Havet er udgangspunktet i alt, hvad vi foretager os. Som sejler bliver man derfor nødt til at være en del af havet snarere end en tilføjelse. Den tankegang er en essentiel del af godt moderne sømandsskab.

Et duelighedstegn – som du kan erhverve, hvis du tager vores duelighedsprøve og duelighedskursus – lærer dig med andre ord om alt det grundlæggende omkring nødvendige forholdsregler, sikkerhed, nødsituationer, navigation samt havmiljø og selve bådens mekanik og teknik. Det er altså duelighed, der sikrer dig et indgående kendskab til basisviden omkring sejlads. Med et duelighedstegn fra Dansk Speedbådsskole får du de bedste forudsætninger for sejlads og sikkerhed.

Hos Dansk Speedbådsskole får du Danmarks hurtigste duelighedsbevis uden at gå på kompromis med kvaliteten. Du kan tage dit duelighedstegn i København, Aarhus eller i Middelfart. Hvis du består begge delprøver til dit duelighedstegn, behøver du ikke også at have et speedbådskort.

Vi er desuden det eneste sted i verden, hvor du ikke behøver at købe søkort, passer, trekant med videre for at tage dit duelighedstegn. Du kan gøre det hele online. Du er i gang med dit duelighedstegn – og dit søkort – ganske få minutter efter, du har tilmeldt dig.

Ring til os i dag på telefon 70605300 og hør mere om duelighed og duelighedsprøve. Du kan også tjekke vores kursuskalender ud her og selv finde det kursus, der passer til dine behov og ind i din kalender.

Ledige kurser