Et speedbådskort er ikke længere lange aftener med lange dokumenter, der skal læses - ikke hos os i hvert fald! Hos os tager du speedbådskortet ved at vælge en dato, se en stribe lærerige film, prøve en sejlsimulator, og så er det bare op til instruktøren og dig selv ;-) på selve dagen, at føre dig og din viden sikkert igennem til et speedbådskort.

  • Det eneste sted man kan sejle i en sejlsimulator
  • Det eneste sted med interaktivt søkort, så du kan øve dig overalt
  • Det eneste sted, hvor du kan lære hele pensummet ved at se en video
  • Det eneste sted, hvor man virkelig kan huske, det man lærer

Du har to muligheder for at tage dit speedbådskørekort

1: Du vælger Speedbådskørekort - Prøve i egen båd.
Al undervisning ligger klar til dig på nettet, så du kan starte med det samme. Det kræver, at du har adgang til en båd som du kan aflægge prøve i.

2: Du vælger Speedbådskørekort - Komplet kursus.
Al undervisning ligger klar til dig på nettet og på den selvvalgte kursusdato, skal du ud og øve med instruktør. Instruktøren står selvfølgelig klar med en båd som du aflægger prøve i.

Mere om de to muligheder

For begge kurser til speedbådskørekort gælder det, at du selv vælger din undervisningstid.

Du har med dit login mulighed for, 24 timer i døgnet, at benytte vores program, som giver adgang til film, animationer, test, simulator, lanternebane og meget mere.

Programmet indeholder alt det, du har brug for at vide til prøven.

Det du selv skal sørge for, hvis du vælger mulighed 1 Speedbådskørekort - Prøve i egen båd er adgang til en båd. Som en del af undervisningen til dette kursus, har vi lavet animationer af de forskellige manøvre du skal øve dig på i båden.

Efter gennemgangen af undervisningsprogrammet skal du kontakte censor for at aftale en prøvedato.

De censorer, som er relevante i forhold til dig har vi listet op i slutningen af programmet.

Vi har selvfølgelig talt med alle censorerne, som er klar til at tage imod dig.

Vælger du mulighed 2 Speedbådskørekort- Komplet kursus skal du ikke tænke på båd eller censor. Den klarer vi og vi sørger også for, at du får kompetent undervisning af vores instruktører inden prøven. 

Book din plads med det samme og følg undervisningen. Du kan evt ringe på 70605300 eller mail på  for at høre mere om mulighederne.

Så hvis det giver mening for dig, at starte med det samme og ikke vente på, at en bog bliver tilsendt, så spring ud i det. Vi har næsten altid pladser indenfor en uge. Du skal bare være fyldt 16 år for at tage dit speedbådskort. Men uanset alder, om du er nybegynder eller erfaren sejler, giver vi dig denne garanti: Bestå eller pengene tilbage! Det tør vi fordi, vores kursister er så glade for vores film og sejlsimulator, at de som regel dukker helt klar op til vores kurser for speedbådskort.

Er det lovpligtigt at tage et speedbådskort?

Ja, det er lovpligtigt at tage et speedbådskort, hvis din båd planer under sejllads, hvis din båd er mellem 4 og 15 meter lang, og hvis din båds HK overstiger følgende formel: Bådens længde (m) x bådens længde (m) + 3 x 1,36 = max. antal HK. Det med HK kan godt virke lidt indviklet, men det er faktisk ganske simpelt, når blot du følger formlen.

Hos Dansk Speedbådsskole anbefaler vi dog ligesom Søfartsstyrelsen, at alle, der begiver sig ud på åbent hav i et fartøj, bør have styr på de grundlæggende forholdsregler, love og styringsprincipper for sejlads. Så uanset hvilken type båd, du vælger at sejle, giver det altså rigtig god mening at tage et speedbådskort, inden du begiver dig ud på eventyr. På den måde kan både du og dine passagerer nyde livet ombord, uden at skulle være bekymrede om sikkerhed og uheld.

Oplev vores undervisning


Dansk Speedbådsskole er førende inden for interaktiv undervisning.

Det interaktive søkort

Nu behøver du ikke længere rydde spisebordet i flere dage for at arbejde i søkort. Hos os kan du lære det hele på skærmen i stedet for. Du skal ikke længere købe kort, passer og linealer du alligevel KUN bruger på kurset, for derefter aldrig at tage det frem igen. Få sekunder efter tilmelding, kan du klikke dig ind på vores interaktive søkort og lære det hele, på den mest pædagogiske måde.

Bådgenkendelse

Træt af at læse om det... Prøv vores bådgenkendelse. Se de forskellige bådtyper om dagen med deres dagssignaler eller vælg at se skibets lygteføring om natten. Det er nemt og en sjov måde at lære på.

Vil du vide mere om speedbådskort?

Bliv klogere på speedbådskort herunder

Kært barn har mange navne! Vi oplever ofte, at vores kursister og folk, der henvender sig med spørgsmål, spørger ind til forskellen på speedbådskort, speedbådscertifikat og speedbådsbevis. Svaret er enkelt – der er faktisk ikke nogen forskel. (Forskellen ligger alene i, hvordan de forskellige kursusudbydere tolker de krav, der er til speedbådskørekortet. Du bør altid sikre dig, at du, når du tager dit speedbådskort, får tilbudt en tur i en sejlsimulator. Du skal sikre dig, at du i dit speedbådscertifikat-kursus får tilbudt at se alle de forskellige skibstyper ved at sejle virtuelt rundt omkring dem, både dag og nat. Du skal desuden også sikre dig, at du får tilbudt at se det meste af materialet på film.

Uanset hvad du vælger at kalde dit bevis, kan du få det hos os på effektiv og sikker vis med de bedste undervisere samt med udgangspunkt i dine behov.

Når du tager et speedbådskort, er der nogle helt specifikke krav til, hvad du skal kunne ved gennemførelse af kurset. Det er Søfartsstyrelsen, der fastsætter de elementer, du ved endt prøve skal have styr på. Når man tager et speedbådskort, lærer du alt det, der er vigtigt at vide, når du skal færdes sikkert og let på havet. Du får eksempelvis indsigt i søfartsregler, love, anvendelse af sikkerhedsudstyr, manøvrering af båden og mand-over-bord-manøvrer. Alt sammen ting, der er super vigtige for at opnå sikkerhed og tryghed ombord.

Hos Dansk Speedbådsskole tager du helt praktisk dit speedbådskort ved at sejle rigtigt ud over havet med dine piletaster samt ved at se en masse små filmklip. Hos os vil du med garanti føle dig helt tryg ved dine egen evner både før og efter speedbådsprøven.

For at leve op til Søfartsstyrelsens krav og regler, har vi på Dansk Speedbådsskole sammensat et gennemprøvet og opdateret undervisningsmateriale til speedbådskort, som fokuserer på den nyeste viden, vores mange års erfaring med sejlads, undervisning og prøver samt et varieret indhold af undervisningsindhold. I vores undervisningsmateriale kan alle kursister være med, uanset hvilken læringsform, den enkelte kursist har. I undervisningsmaterialet til speedbådskort er der både tekst, video, grafer, animation og andre elementer, så alle kan forstå og lære teorien bag. Det er yderst vigtigt for os, at alle har lige gode muligheder for at forstå og lære kursusmaterialet, sådan at alle hurtigt – men ordentligt – kan erhverve sig et speedbådskort.

Hos Dansk Speedbådsskole går vi meget op i at møde vores kursister, der hvor de er. Derfor tilbyder vi undervisning i hele Danmark. Du kan således tage dit speedbådskort i København, Middelfart og Århus hos os. Faktisk kommer vi gerne ud med vores både og holder et lokalt kursus, uanset hvor i Danmark du bor. Så længe I bare er nogle stykker, der er enige om at tage speedbådskort.

Du kan tage dit speedbådskort på kun én dag, enten i hverdagene eller over en weekend. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt at bruge lidt mere tid på det alt afhængig af den enkelte kursists udgangspunkt, behov og kalender. Det vigtigste for os er, at du føler dig sikker, forberedt og klar, inden du tager din prøve. På den måde bliver det helt klart også langt den bedste og mest effektive oplevelse for alle parter.

Når du tager dit speedbådskort på Dansk Speedbådsskole, er du sikret vores helt unikke: ’bestå eller pengene tilbage’-garanti. Det betyder helt enkelt, at hvis du mod forventning ikke består prøven til speedbådskort, giver vi et nyt kursus uden beregning – eller simpelthen det fulde beløb tilbage!

Drømmen om at svæve frit og sikkert ud over havets bølger med vind i håret er lige om hjørnet, når du tager dit speedbådskort hos Dansk Speedbådsskole. Vi står klar med råd, kurser, den bedste undervisning og over 16 års erfaring. Vi er passionerede omkring sejlads, og vi mener oprigtigt, at sikkerheden er det vigtigste for at nyde livet som sejler. Kontakt os allerede i dag og hør mere om mulighederne for et speedbådskort – eller book et kursus direkte i vores kursuskalender.

Husk det er kun hos Dansk Speedbådsskole, at alle, der tager speedbådskort, får en tur i sejlsimulatoren!

Ledige kurser