Dit speedbådscertifikat er lige om hjørnet! Vi har nu gjort det endnu nemmere. I stedet for at læse lange dokumenter, har vi sat nye standarder for din indlæring. Du skal blot se vores film, og svare på de spørgsmål der følger med. Bagefter kan du tage en tur i vores sejlsimulator, så du også har prøvet flere situationer end de fleste gamle sejlere. Alt sammen lige her på din computer. 

Du skal tage dit speedbådscertifikat hos os, hvis du:

  • Gerne vil lære pensum ved at se videoer og prøve tingene i praksis v.h.a. sejlsimulator
  • Vil være helt sikker på at bestå
  • Vil være sikker på, at du også kan huske det, du har lært, efterfølgende
  • Vil undgå hold med 18 kursister på hvert hold

Du har to muligheder for at tage dit speedbådskørekort

1: Du vælger Speedbådskørekort - Prøve i egen båd.
Al undervisning ligger klar til dig på nettet, så du kan starte med det samme. Det kræver, at du har adgang til en båd som du kan aflægge prøve i.

2: Du vælger Speedbådskørekort - Komplet kursus.
Al undervisning ligger klar til dig på nettet og på den selvvalgte kursusdato, skal du ud og øve med instruktør. Instruktøren står selvfølgelig klar med en båd som du aflægger prøve i.

Mere om de to muligheder

For begge kurser til speedbådskørekort gælder det, at du selv vælger din undervisningstid.

Du har med dit login mulighed for, 24 timer i døgnet, at benytte vores program, som giver adgang til film, animationer, test, simulator, lanternebane og meget mere.

Programmet indeholder alt det, du har brug for at vide til prøven.

Det du selv skal sørge for, hvis du vælger mulighed 1 Speedbådskørekort - Prøve i egen båd er adgang til en båd. Som en del af undervisningen til dette kursus, har vi lavet animationer af de forskellige manøvre du skal øve dig på i båden.

Efter gennemgangen af undervisningsprogrammet skal du kontakte censor for at aftale en prøvedato.

De censorer, som er relevante i forhold til dig har vi listet op i slutningen af programmet.

Vi har selvfølgelig talt med alle censorerne, som er klar til at tage imod dig.

Vælger du mulighed 2 Speedbådskørekort- Komplet kursus skal du ikke tænke på båd eller censor. Den klarer vi og vi sørger også for, at du får kompetent undervisning af vores instruktører inden prøven. 

Hvad kræver det at tage et speedbådscertifikat?

Vi bliver tit spurgt om, hvad det kræver at tage et speedbåds certifikat, og hvor svært det egentlig er at erhverve sig et sådant. Svaret er ganske simpelt: Alle kan tage et speedbådscertifikat – så længe du er fyldt 16 år og gerne vil lære de grundlæggende redskaber i forbindelse med sejlads og speedbåde. Vores undervisningsmateriale er dynamisk såvel som pædagogisk. Undervisningen indeholder både teori, praktiske øvelser, video og animationer for at gøre læringsprocessen så effektiv og varieret som muligt. Alle mennesker lærer på forskellig vis, og det er vi meget bevidste omkring, når vi planlægger vores kurser til speedbådscertifikat.

Vores kursister melder alle tilbage, at det har været en meget lærerig og ikke mindst sjov oplevelse, at tage et speedbådscertifikat hos Dansk Speedbådsskole. Netop fordi vores matriale er spændende og godt gennemprøvet har vi opdaget, at vi kan tilbyde noget helt unikt på vores kurser i speedbådscertifikat. Vi giver dig simpelthen pengene tilbage, hvis du ikke består.

Hos Dansk Speedbådsskole anbefaler vi altid at tage et speedbådscertifikat uanset hvilken båd, du sejler med. Det er simpelthen mere sikkert at sejle, hvis du kender til både de teoretiske og praktiske forholdsregler i forbindelse med lystsejlads og hensigtsmæssig færden på havet.

Et speedbådscertifikat ikke bare er et speedbådscertifikat. Hvis du tænker, at du bare skal have beviset i hånden og hurtigt kæmper dig igennem 20 PDF-filer, er det begrænset, hvor meget der egentlig har sat sig fast fra dit speedbådscertifikat. Hos Dansk Speedbådsskole har vi gjort et speedbådscertifikat til noget, du tager ved at sejle rigtig ud over havet med dine piletaster. Vi har gjort et speedbådscertifikat til noget, du tager ved at se en masse små filmklip. Vi har gjort et speedbådscertifikat til noget, du tager ved at føle dig helt tryg ved dine egne evner både før og efter speedbådsprøven.

Oplev vores undervisning


Dansk Speedbådsskole er førende inden for interaktiv undervisning.

Det interaktive søkort

Nu behøver du ikke længere rydde spisebordet i flere dage for at arbejde i søkort. Hos os kan du lære det hele på skærmen i stedet for. Du skal ikke længere købe kort, passer og linealer du alligevel KUN bruger på kurset, for derefter aldrig at tage det frem igen. Få sekunder efter tilmelding, kan du klikke dig ind på vores interaktive søkort og lære det hele, på den mest pædagogiske måde.

Bådgenkendelse

Træt af at læse om det... Prøv vores bådgenkendelse. Se de forskellige bådtyper om dagen med deres dagssignaler eller vælg at se skibets lygteføring om natten. Det er nemt og en sjov måde at lære på.

Vil du vide mere om speedbådscertifikat?

Bliv klogere på speedbådscertifikat herunder

Når du tager et speedbådscertifikat hos Dansk Speedbådsskole, lærer du om sikkerhed ombord, hvordan du anvender sikkerhedsudstyr, om sejlads i farligt vejr (eksempelvis stormvejr), regler og lovkrav samt om generelle sikkerhedsforanstaltninger og skikke, der gør sejlturen mere sikker. Det er ikke svært at lære – men helt og aldeles nødvendigt. Du lærer en masse brugbart, når du tager et speedbåds certifikat. Du lærer om meget mere end sikkerhed ombord, eksempelvis får du indsigt i søfartsregler, bådens mekanik, navigation, styring, havmiljø og meget andet. Med et speedbådscertifikat lærer du simpelthen at blive en dygtig og habil sejler.

Vi har udviklet en masse materiale til undervisningen i speedbådscertifikat på baggrund af nogle undringer, vi har gjort os undervejs:

  • Hvad er et speedbådscertifikat værd, hvis man ikke har prøvet at sejle rigtigt i forhold til bøjer?
  • Hvad er et speedbådscertifikat værd, hvis man ikke har prøvet at sejle ind i en ukendt havn, og bliver nødt til at kunne stole på den viden man har?
  • Hvad er et speedbådscertifikat værd, hvis man ikke har prøvet at sejle rigtigt uden om andre skibe, hvor der ellers var fare for sammenstød?
  • Hvad er et speedbådscertifikat værd, hvis man ikke har prøvet at se alle de skibe, man ser på en planche, i virkeligheden – både dag og nat?
  • Hvad er et speedbådscertifikat værd, hvis man ikke har prøvet at se en skumslukker/CO2-slukker i aktion?
  • Hvad er et speedbådscertifikat værd, hvis man ikke har prøvet at se en ’mand over bord’-manøvre fra en helikopters vinkel?

Hos Dansk Speedbådsskole kan vi med stolthed sige, at hos os indeholder et speedbådscertifikat alle disse elementer.

Hos Dansk Speedbådsskole går vi meget op i, at vores kurser er både lettilgængelige, overkommelige rent økonomisk og at kvaliteten er den bedste på markedet. Hos os kan du derfor tage dit speedbådscertifikat i København, Århus, Middelfart – eller et hvilken helst andet sted i Danmark. Vi afholder speedbådscertifikat over hele landet. Det eneste det kræver er blot, at du som kursist kan samle folk nok til et hold, og at der er vand, vi kan lægge vores båd ned i. Så bliver det næsten ikke nemmere! Vores undervisning er så effektiv, at du kan tage speedbådscertifikat på kun én dag – enten i hverdagene eller over en weekend, alt efter hvad der passer dig bedst. Så hvad enten du er mest til at tage dit speedbådscertifikat i Århus, København eller på Fyn – eller måske et helt andet sted i landet – så kan du tage det hos os.

Til speedbådsprøven er der flere ting, du skal kunne mestre for at opnå speedbåds certifikatet. Til selve prøven skal du rent lavpraktisk have styr på søvejsregler, fartøjskendskab, sikkerhed på åbent hav, maskineriet, brandsikkerhed samt styring og manøvrering. Du skal også vide, hvordan du bedst muligt beskytter havmiljøet. Denne del overrasker mange kursister, men netop korrekt beskyttelse af havmiljøet er noget af det mest essentielle at kunne mestre, når du ønsker at være en ansvarlig og bevidst sejler. Vi er afhængige af havet, hvis vi vil blive ved med at sejle, og havet er afhængige af, at vi passer på det! Forholdet mellem sejler og hav er derfor altafgørende for godt sømandsskab, og det bliver til stadighed vigtigere at undervise sejlere i, hvordan de bedst samarbejder med havmiljøet, hvis vi fortsat skal kunne sejle i rene og trygge farvande fremover.

Når du får dit speedbåds certifikat, kan du lovmæssigt føre alle både op til 15 meter. Der er dog nogle fartøjer, du stadig ikke har ret til at føre, selvom du har et speedbådscertifikat. Du kan læse mere om hvilke specifikke regler, der gør sig gældende herfor på Søfartsstyrelsens hjemmeside. Rigtig mange steder – også flere steder i udlandet – skal du have et speedbådscertifikat, hvis du ønsker at leje en speedbåd. Det er også ofte et krav, at du har et speedbåds certifikat, hvis du gerne vil prøve en vandscooter.

Hos Dansk Speedbådsskole har vi mere end 15 års erfaring med at undervise i sejlads, og vores kursister ender altid med at få det speedbådscertifikat, de drømmer om! Vi gør meget ud af, at undervisningen og forløbet er skræddersyet til den enkelte kursist. Vi er faktisk så sikre i vores sag, at vi siger ”bestået eller pengene tilbage”! Hvis du som kursist ikke består kurset, bliver du således tilbudt et nyt kursus uden beregning, eller får dine penge tilbage for kurset. Er du interesseret? Så ring til os i dag og hør mere.

Ledige kurser