Vi har altid en ledig plads til dig. Speedbådskørekort giver dig et livslangt sejlerliv. Det starter her:

  • Det eneste sted du kan øve dig i sejlsimulator, lære ved at se videoer samt huske det du lærer!

Du har to muligheder for at tage dit speedbådskørekort

1: Komplet kursus som koster fra 800,- plus censor
Al undervisning ligger klar til dig på nettet og på den selvvalgte kursusdato, skal du ud og øve med instruktør. Instruktøren står selvfølgelig klar med en båd, som du træner og aflægger prøve i.

 

2: Prøve i egen båd som koster 399 plus censor
Al undervisning ligger klar til dig på nettet, så du kan starte med det samme. Det kræver, at du har adgang til en båd, som du kan aflægge prøve i, samt at du selv tager kontakt til censor.

 

Mere om de to muligheder

Vælger du Komplet kursus skal du ikke tænke på båd eller censor. Den klarer vi og vi sørger også for, at du får kompetent undervisning af vores instruktører inden prøven.

Du har med dit login mulighed for, 24 timer i døgnet, at benytte vores program, som giver adgang til film, animationer, test, simulator, lanternebane og meget mere.

Programmet indeholder alt det, du har brug for at vide til prøven.

Det du selv skal sørge for, hvis du vælger Prøve i egen båd er adgang til en båd. Som en del af undervisningen til dette kursus, har vi lavet animationer af de forskellige manøvre du skal øve dig på i båden. Du har 30 dage til at øve dig i båden, så længe du er ved at øve dig til eksamen igennem os. 

Efter gennemgangen af undervisningsprogrammet skal du kontakte censor for at aftale en prøvedato.

De censorer, som er relevante i forhold til dig har vi listet op i slutningen af programmet.

Fordi du er vigtig

Et speedbådskørekort hos os betyder at du fremover vil føle dig tryg ved at tage andre med ud at sejle. Du skal aldrig nøjes med de minimumskrav, der er fra Søfartsstyrelsen. Du skal være sikker i din sag når du drager afsted med båden fuld af mennesker, du holder af. Der er mange måder at tage et speedbådskørekort på, men hos os er følgende et must: Du SKAL prøve at sejle både dag og nat, du SKAL prøve at sejle udenom alle slags bøjer, du SKAL prøve at vige for andre skibe. Bare rolig, du prøver det hele lige her på computeren. Dette er vi de eneste, der betragter som en selvfølgelighed, når man tager sit speedbådskørekort. 
Vores materiale er nu så gennemtestet, at vi med sindsro kan sige til dig, der ønsker at tage dit speedbådskørekort her hos os at: Hvis du ikke består, giver vi dig pengene tilbage.

Speedbådskørekortet giver dig den fornødne viden om det at sejle. Viden skaber tryghed når du færdes på vandet, og i mange situationer er det netop den viden, som du får med dit speedbådskørekort, der redder liv. Vores kursister kommer med samme mål – men med vidt forskellig baggrund. Vi har mange kursister, som aldrig har sejlet før, og som ser speedbådskørekort-kurset som en god og tryg mulighed for prøve at sejle. Andre har allerede købt båden og er klar med vennerne og vandskiene. Drømmen er unik, men på kurset hjælper alle hinanden med at klare prøven til det ønskede speedbådskørekort.

Hvorfor tage speedbådskørekort hos os?

Der er efterhånden mange udbydere af speedbådskørekort, og vi ved godt, at der er andre dygtige instruktører på markedet. Hos Dansk Speedbådsskole har vi dog besluttet, at vi vil være det sted, der giver den bedste og mest professionelle undervisning i speedbådskørekort.

Gennem de sidste fire år har vi udviklet et komplet program, som vi har gjort tilgængeligt på nettet. Programmet forbereder dig, på bedst tænkelige vis, til din speedbådskørekort-prøve hjemme foran computeren. Du slipper for at læse tunge PDF-dokumenter, og i stedet bliver du underholdt af videoer og interaktiv undervisning – præcis når du har tid og lyst. Derefter skal du selvfølgelig ud og øve i båden sammen med vores instruktører, som er ekstremt dygtige og hjælper dig sikkert igennem øvelserne

Hvem er instruktørerne?

Til nye instruktører til kurserne i speedbådskørekort har vi implementeret et undervisningsforløb, som altid sikrer os, at instruktørerne maritime kunnen ligger mellem duelighed og yachtskipper 3. Vi har således flere virkelig dygtige og erfarne instruktører, som er vant til at undervise de ’nyforelskede’ samt de rutinerede sejlere.

Instruktørerne hjælper også gerne med vejledning ved køb af maritimt udstyr eller ved køb af motorbåde. Skulle engagementet være til det, giver de også private undervisningstimer.

Godt at vide inden og efter tilmelding

 

Oplev vores undervisning


Dansk Speedbådsskole er førende inden for interaktiv undervisning.

Det interaktive søkort

Nu behøver du ikke længere rydde spisebordet i flere dage for at arbejde i søkort. Hos os kan du lære det hele på skærmen i stedet for. Du skal ikke længere købe kort, passer og linealer du alligevel KUN bruger på kurset, for derefter aldrig at tage det frem igen. Få sekunder efter tilmelding, kan du klikke dig ind på vores interaktive søkort og lære det hele, på den mest pædagogiske måde.

Bådgenkendelse

Træt af at læse om det... Prøv vores bådgenkendelse. Se de forskellige bådtyper om dagen med deres dagssignaler eller vælg at se skibets lygteføring om natten. Det er nemt og en sjov måde at lære på.

Vil du vide mere om speedbådskørekort?

Bliv klogere på speedbådskørekort herunder

For at give alle en god oplevelse har vi på speedbådskørekort-kurserne, i mange år, sejlet i forskellige aluminiumsbåde, som kan klare lidt af hvert. De er meget stabile og nemme at sejle. Vores tanke har altid været, at det ikke må være båden, som giver ekstra udfordringer til prøven.

Seneste skud på stammen er dog en lidt anden type både. Vi glæder os helt vildt til at vise dig vores nye rib-speedbåde i vandet. Der er kræfter, skumsprøjt og herlig sejlads for alle pengene. De er lette at manøvrere, og passagerne om bord sidder trygt og godt.

Kurset til speedbådskørekort er det lovpligtige bevis i forhold til planende fartøjer. Typisk vil du kunne sejle alle de speedbåde og motorbåde, du ser i danske havne med et speedbådskørekort. Vi skal op i både længere end ca. 45 fod, før et andet kort er påkrævet. Mange af vores kursister vælger dog – uden det giver større beføjelser – at opgradere deres speedbådskørekort til et fuldt duelighedsbevis. Speedbådskørekortet svarer nemlig til den praktiske del af det samlede duelighedsbevis. Med andre ord mangler du kun den teoretiske del for at få det fulde duelighedsbevis.

Duelighedsbeviset giver en større viden om sejlads, hvor du blandt andet lærer at lægge kurser i søkort, beregne misvisning og meget andet. Kurset til duelighedsbeviset kan du selvfølgelig også klare på din computer, præcis når du har tid og lyst. Vi har nemlig udviklet et sejlsimulatorprogram, et interaktivt søkort og bådgenkendingsprogram. Du slipper derfor for at købe linealer, søkort og passer og kan i stedet gå i gang med dit duelighedsbevis med det samme.

Når du tager dit speedbådskort hos Dansk Speedbådsskole, er du sikret vores helt unikke ’bestå eller pengene tilbage’-garanti. Dette betyder helt enkelt, at hvis du mod forventning ikke består prøven til speedbådskørekort, giver vi et nyt kursus uden beregning – eller simpelthen det fulde beløb tilbage!

Kravene for at få penge retur for et ikke-bestået speedbådskørekort er følgende. Kursisten skal aktivt ha' engageret sig i hjemmeundervisningen. Dvs at kursisten har klaret deltest samt sluttest med minimum 90 % rigtige svar.

Endvidere skal kursisten deltage aktivt i den praktiske undervisning samt kunne redegøre for de spørgsmål, instruktørerne måtte stille. Det er, i alle situationer, instruktørerne på de enkelte kurser, som afgør om kursisten er klar til prøven. Det skal vi nok sørge for, du bliver!

Det er du velkommen til, men det behøver du absolut ikke. Vi har lavet et meget intuitivt undervisningsprogram, hvor du kan se film, animationer, spil og ganske almindelig tekst. Eksempelvis kommer der en film om bøjer, hvor du bare skal trykke på play. Videoen er efterfulgt af en uddybende tekst, så vi hele tiden sikre os, at du bestemmer hvilket medie, som passer dig bedst. Vi glæder os til, at vise dig det hele

Ledige kurser